Logo ComCon
MENU
Terug

Nationaal Isolatieprogramma Rijksoverheid

Om het verbruik van aardgas te verminderen is het van belang om gebouwen goed te isoleren. Het kabinet heeft daarom 514 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een Nationaal Isolatieprogramma in 2022, 2023 en 2024. Dit programma is bedoeld om het isoleren van woningen te versnellen. Het geld is er voor zowel koop- als huurhuizen en is speciaal bedoeld voor het verbeteren van huizen die nu nog een slechte energieprestatie hebben. Met goede isolatie is bij deze huizen veel winst te behalen. Bewoners worden daarom bij het nemen van isolatiemaatregelen ondersteund, bijvoorbeeld met vouchers.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van de Rijksoverheid.

“Minister Ollongren (BZK): 'Met het extra geld kunnen we veel mensen die hun woning energiezuiniger willen maken een goede steun in de rug bieden. Het mes snijdt aan twee kanten: door te isoleren wordt CO₂ bespaard en het zorgt voor een lagere energierekening.'”
Bron: nieuwsbericht Rijksoverheid 21-09-2021

CC zet zich in voor duurzaam wonen
We zetten ons dagelijks via verschillende projecten in om het verduurzamen van woningen te versnellen. Zo is CC samen met de Vereniging van Winkelketens in de Doe Het Zelf branche (VWDHZ), voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en het Klimaatverbond initiatiefnemer van Doe het zelf. Doe het duurzaam! Met dit publiek/private initiatief willen we doe-het-zelvers stimuleren en ondersteunen bij het zelf duurzaam (ver)bouwen van hun woning. Ook organiseren we met klimaatpartners van de Iedereen doet WAT-campagne de jaarlijkse Nationale Isolatieweken. Met verschillende acties in het land en online laten we tijdens deze weken consumenten kennismaken met de mogelijkheden en voordelen van woningisolatie.

Meer informatie?

Bel: (06) 51 28 64 30

Volg ons

Communication Concert
Postbus 218
2000 AE Haarlem
Telefoon: (06) 51 28 64 30
info@comcon.nl

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring & cookiebeleid

Top