Logo ComCon
MENU
Terug

Campagne Doe het zelf. Doe het duurzaam!

Doe het zelf. Doe het duurzaam! stimuleert en ondersteunt consumenten om zelf hun woning te verduurzamen om energie te besparen.

Initiatiefnemers
Doe het zelf. Doe het duurzaam! is een initiatief van Communication Concert, de Vereniging van Winkelketens in de Doe Het Zelf branche (en haar leden Bauhaus, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei en Praxis), voorlichtingsbureau Milieu Centraal en het Klimaatverbond.

Kluswijzers
Om een klus goed, veilig en gezond uit te voeren is het van belang dat klussers kunnen beschikken over eenvoudige en betrouwbare klusinformatie. Samen met Milieu Centraal hebben we Kluswijzers ontwikkeld voor ‘no regret’ besparingsmaatregelen. Zoals vloerisolatie, wandisolatie, dakisolatie, het dichten van naden en kieren en radiatorfolie. Maar ook aan het opvangen van regenwater of energiezuinig koelen van een woning. De Kluswijzers laten stap-voor-stap zien hoe je de klus het beste kunt uitvoeren en met welke materialen.

Bekijk alle tests, tips en kluswijzers op ons platform doehetzelfdoehetduurzaam.nl.

Overal dezelfde, betrouwbare klusinformatie
Alle bij dit initiatief aangesloten doe-het-zelfwinkels en bouwmarkten maken in hun informatie en communicatie gebruik van dezelfde gevalideerde klusinformatie. Consumenten krijgen dus overal dezelfde, betrouwbare informatie om zelf hun woning te verduurzamen.

Inzicht en persoonlijk advies
Consumenten gaan pas aan de slag als zij weten wáár in huis besparingskansen liggen. Daarom geven we praktische tips en informatie en ontwikkelen we instrumenten die dit inzicht bieden. Waar mogelijk gekoppeld aan een persoonlijk advies.

Doe het zelf. Doe het duurzaam! is ook mede-initiatiefnemer van de Nationale Isolatieweken. En maakt daarnaast onderdeel uit van de Energiebesparingscoalitie van de Rijksoverheid. In 2022-2023 voeren we een aantal projecten uit die consumenten helpen bij het (verder) verduurzamen van hun woning. Voor deze projecten hebben we subsidie ontvangen.

Bekijk hier onze video met 10 tips om zelf je huis te verduurzamen.

Meer informatie?

Bel: (06) 51 28 64 30

Volg ons

Communication Concert
Postbus 218
2000 AE Haarlem
Telefoon: (06) 51 28 64 30
info@comcon.nl

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring & cookiebeleid

Top