Logo ComCon
MENU
Terug

Campagne Doe het zelf. Doe het duurzaam!

Doe het zelf. Doe het duurzaam! is een breed maatschappelijk publiek/privaat initiatief. Ons doel is consumenten stimuleren en ondersteunen om zelf hun huis te verduurzamen. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is eenvoudige, eenduidige en uniforme informatie en communicatie voor en naar consumenten. Zie doehetzelfdoehetduurzaam.nl.

Initiatiefnemers
Doe het zelf. Doe het duurzaam! is ontwikkeld door Communication Concert, de Vereniging van Winkelketens in de Doe Het Zelf branche, voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en het Klimaatverbond. Het initiatief is met subsidie van het ministerie van EZK en BZK tot stand gekomen.

Klussers helpen
Om een klus goed, veilig en gezond uit te voeren is het van belang dat doe-het-zelvers goede informatie krijgen. Samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal hebben we Kluswijzers ontwikkeld voor een groot aantal ‘geen spijt’ besparingsmaatregelen. De Kluswijzers laten stap-voor-stap zien hoe je de klus het beste kunt uitvoeren en met welke materialen. En wat de kosten en besparingen van iedere maatregel zijn.

"Duurzaam klussen is goed voor je portemonnee én het klimaat!"

Uniforme informatie
Alle deelnemende doe-het-zelfwinkels en bouwmarkten maken gebruik van dezelfde informatie voor de uitleg van een klus. Medewerkers zijn hierop getraind en geïnstrueerd. Voor consumenten maakt het dus niet waar zij advies inwinnen.

Inzicht en persoonlijk advies
Consumenten gaan pas hun huis verduurzamen als zij weten wáár in huis hun besparingskansen liggen. Daarom geven we vanuit Doe het zelf. Doe het duurzaam! praktische tips en informatie. En ontwikkelen we innovatieve instrumenten die dit inzicht bieden, gekoppeld aan een persoonlijk advies. Binnenkort beschikbaar: de Nationale Energiebesparingstest, Infraroodcamera's om zelf thuis eventuele ‘warmtelekken’ in je gevel te registreren en een Woonetiket. Dit laat zien wat de duurzaamheidskenmerken zijn van je woning op basis van openbare informatie. En waar nog kansen liggen voor energiebesparing.

Bekijk hier onze video met 10 tips om zelf je huis te verduurzamen.

Meer informatie?

Bel: (06) 51 28 64 30

Volg ons

Communication Concert
Leeuwenveldseweg 16F
1382 LX Weesp
Telefoon: (06) 51 28 64 30
info@comcon.nl

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring & cookiebeleid

Top