Logo ComCon
MENU
Terug

De veiligste bouwplaats maak je samen met Acta

Ieder jaar gebeuren er op bouwplaatsen honderden ongelukken. Hierbij vallen dodelijke slachtoffers en lopen veel bouwvakkers en installateurs zwaar lichamelijk letsel op (met eventueel invaliditeit als gevolg). Het terugdringen van het aantal onveilige situaties vraagt om een sterker veiligheidsbewustzijn en -gedrag bij iedereen werkzaam in de sector. Opdrachtgevers, opdrachtnemers én leveranciers.

De veiligste bouwplaats maak je samen met Acta
Acta focust zich als een van de weinige bedrijven in Nederland op veilig werken en arbeidsomstandigheden in de bouw. Als veiligheidspartner bij honderden projecten in de Utiliteitsbouw, GWW en Infra heeft Acta de risico’s in het veld leren kennen. En zo een getraind oog voor veiligheid ontwikkeld. Acta ondersteunt bedrijven door hun medewerkers bewust te maken van de veiligheidsrisico’s die zij dagelijks lopen en hoe zij deze kunnen voorkomen. Met veiligheidsonderzoeken, praktische opleidingen en ‘coaching’ op de bouwplaats draagt Acta bij aan het creëren van een veilige werkomgeving.

Veiligheidsladder
Vanaf 2022 zijn bouwbedrijven verplicht om bij aanbestedingen het veiligheidsbewustzijn aan te tonen met behulp van de Safety Culture Ladder. Deze ‘Veiligheidsladder’ biedt kaders voor veilig werken en helpt bedrijven om de bestaande veiligheidscultuur en -gedrag te meten en blijvend te verbeteren.

Samen de ladder op met Acta!
De gedachte achter de Veiligheidsladder sluit naadloos aan bij de visie van Acta. Daarom nodigt Acta bedrijven uit om samen de ladder op te gaan, om zo hun veiligheidspositie op een hoger niveau te brengen én houden. Zodat alle medewerkers veilige en gezond thuis kunnen komen. samendeladderop.nl

“Veilig werken vraagt vooral om een verandering van gedrag.”
Willem Schunselaar Paap, commercieel directeur Acta Group B.V.

Bijdrage Communication Concert
In 2020 hebben we in opdracht van Acta een plan van aanpak ontwikkeld om veiligheid op de bouwplaats te bevorderen. Uit beleidsstukken, gesprekken en overleggen hebben we alle ambities en ideeën verzameld die werken in de bouw veiliger kunnen maken. Vanaf 2021 helpen we Acta bij het maken van strategische keuzes om hun positie als dé veiligheidspartner in de bouw verder uit te bouwen en vorm te geven. Daarnaast bieden we ondersteuning bij de uitvoering van hun communicatie.

Meer informatie?

Bel: (06) 51 28 64 30

Volg ons

Communication Concert
Postbus 218
2000 AE Haarlem
Telefoon: (06) 51 28 64 30
info@comcon.nl

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring & cookiebeleid

Top