Logo ComCon
MENU
Terug

Veilig werken op de bouwplaats

Een bouwplaats is eigenlijk een fabriek in de open lucht die tegelijkertijd zichzelf en bouwproducten realiseert. Bouwactiviteiten volgen elkaar op en vinden ook gelijktijdig plaats. Iedereen in het bouwproces moet er op kunnen vertrouwen dat het ontwerp en de constructieve berekeningen ervan honderd procent betrouwbaar zijn. Hetzelfde geldt voor de planning van werkzaamheden en taken. De complexiteit van de meeste bouwwerken is groot. Dit maakt het lastig om overzicht te houden. En het geheel aan werkzaamheden zo te organiseren, dat iedere taak voorspelbaar en veilig uit te voeren is.

Veiligheid heeft topprioriteit
Ieder jaar gebeuren er op bouwplaatsen honderden ongelukken. Hierbij vallen doden. En heel veel bouwvakkers en installateurs lopen blijvend ernstig letsel op. Veiligheid op de bouwplaats is een topprioriteit in de sector. Iedereen kijkt mee. Minister en parlement, Onderzoekraad voor Veiligheid, vakbonden, aandeelhouders en directies van bouwbedrijven, onderwijsinstellingen en veiligheidsexperts.

Plan van aanpak 'Veiligheid op de bouwplaats'
In opdracht van de Acta Group heeft Communication Concert een plan van aanpak ontwikkeld om veiligheid op de bouwplaats te bevorderen. Uit beleidsstukken, gesprekken en overleggen hebben we alle ambities en idee├źn verzameld die werken in de bouw veiliger kunnen maken. Het plan vraagt van alle spelers in de bouwketen aanpassingen in gedrag, kennisontwikkeling en communicatie.

Het doel is dat het lerend vermogen ten aanzien van veilig werken op gang komt. En dat we zo de veiligheidscultuur in de bouw naar een hoger plan kunnen tillen. Met als gewenst effecten: geen onveilige bouwwerken of instortingen en geen dodelijke ongevallen of ongevallen met ernstig letsel.

Meer informatie?

Bel: (06) 51 28 64 30

Volg ons

Communication Concert
Leeuwenveldseweg 16F
1382 LX Weesp
Telefoon: (06) 51 28 64 30
info@comcon.nl

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring & cookiebeleid

Top