Logo ComCon
MENU
Terug

Gezonder werken in de vlees(waren)- en pluimveesector

De vleessector, vleeswarenindustrie en pluimveeverwerkende industrie willen een campagne om veilig en gezonder werken te bevorderen. Als medewerkers namelijk weten hoe ze veiliger kunnen werken, gebeuren er minder ongevallen. Veiliger werken heeft ook een positieve invloed op het ziekteverzuim en de werksfeer.

'Laat merken hoe je gezonder kunt werken'
Met de campagne ‘Laat merken hoe je gezonder kunt werken’ hebben we alle bedrijven in de sector uitgedaagd om mee te denken over oplossingen. Iedereen - van directie tot medewerkers op de werkvloer - kon meedenken en meepraten over veiligheid en gezondheid. Hoe voorkom je bijvoorbeeld RSI? Of zorg je voor machineveiligheid?


Onze campagnestrategie gaat uit van top-down en bottom-up communicatie. Hierbij hebben we de informatie per niveau binnen de organisatie aangepast. We hebben onder meer mailings, posters, flyers, placemats en een ideeënbus in de kantine ingezet om de campagneboodschap uit te dragen. Meerdere aangedragen ideeën zijn daadwerkelijk in de praktijk gebracht.

Resultaat
De campagne heeft eraan bijgedragen dat veilig en gezonder werken onderwerp van gesprek is geworden. Zowel bij werkgevers als werknemers. Het gezondheidsbewustzijn op de werkvloer is hierdoor sterk toegenomen. Vanuit de campagne zijn nieuwe initiatieven ontwikkeld: sectorbreed en bedrijfsspecifiek. Bijvoorbeeld een Arbo catalogus met praktische maatregelen om risico’s op het werk te verkleinen. Hierin zijn zoveel mogelijk pictogrammen gebruikt om de ruim dertig nationaliteiten binnen de sector goed te kunnen bereiken.

Meer informatie?

Bel: (06) 51 28 64 30

Volg ons

Communication Concert
Postbus 218
2000 AE Haarlem
Telefoon: (06) 51 28 64 30
info@comcon.nl

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring & cookiebeleid

Top