Logo ComCon
MENU
Terug

RKV West-Brabant: campagne wijkzuster

Voor de Regionale Kruisvereniging West Brabant hebben we de campagne ‘Wij willen de wijkzuster terug’ ontwikkeld en uitgevoerd. Het doel van de campagne was tweeledig: werven van leden en zorgen voor de terugkeer van de wijkzuster in de eerstelijnszorg.

‘Wij willen de wijkzuster terug’
De campagne bestond uit een guerrilla-actie met alle bijbehorende free publicity en promotiemiddelen. Van posters langs de weg en promotieteams tot een speciaal voor de wijkzuster geproduceerd carnavalsnummer.

Resultaat
De campagne heeft gezorgd voor veel publiciteit in diverse (landelijke) media en een sterke profilering van De Kruisvereniging. Voormalig staatssecretaris Bussemaker (VWS) besloot naar aanleiding van deze actie tijd en budget vrij te maken om de wijkzuster te herintroduceren. Inmiddels is de wijkzuster weer een onmisbare schakel in de eerstelijnszorg.

Kruiswerk Keurmerk
De Kruisvereniging wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen mét behoud van zelfregie. We hebben De Kruisvereniging daarom ondersteund bij het ontwikkelen en introduceren van het Kruiswerk Keurmerk. Dit bevat kwaliteitscriteria voor de ondersteuning bij zorg, wonen en welzijn. Wijkzusters en (thuis)zorginstellingen die aan deze criteria voldoen ontvangen het Kruiswerk Keurmerk.

Meer informatie?

Bel: (06) 51 28 64 30

Volg ons

Communication Concert
Postbus 218
2000 AE Haarlem
Telefoon: (06) 51 28 64 30
info@comcon.nl

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring & cookiebeleid

Top