Logo ComCon
MENU
Terug

Inkomenszekerheid voor werknemers

Een werknemer heeft vanuit een cao of arbeidsovereenkomst afspraken met zijn werkgever over arbeidsvoorwaarden. Deze afspraken zorgen er onder meer voor dat een werknemer aanspraak op inkomen heeft. Bijvoorbeeld bij ziekte, arbeidsongeschiktheid, overlijden en ouderdom (pensioen).

Uitvoering arbeidsvoorwaarden complex
Jaarlijks moet een werkgever voor iedere medewerker gemiddeld zes (salaris)mutaties doorvoeren in zijn administratie. Iedere mutatie moet hij aan gemiddeld zes verschillende uitvoerende partijen doorgeven. Denk hierbij aan verzekeraars, pensioenfondsen, salarishuizen, verzuimdienstverleners, UWV en de Belastingdienst. Omdat vorm en inhoud van de mutatieberichten telkens verschillen, vragen al deze mutaties om verificatie en opvolging. Dit maakt de uitvoering van arbeidsvoorwaarden complex.

Beheersbaar, betrouwbaar en begrijpelijk

Voor een werknemer is het belangrijk om inzicht in zijn inkomensgegevens te hebben, nu en in de toekomst. En dat deze gegevens betrouwbaar en begrijpelijk zijn.
Voor een werkgever is het belangrijk om dit complexe en risicovolle proces beheersbaar te maken. Want een werkgever is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de arbeidsvoorwaarden.

EBCC biedt werknemers deze inkomenszekerheid
Employee Benefits Competence Centre (EBCC) is een onafhankelijke coöperatie met een maatschappelijke doelstelling: inkomenszekerheid voor werknemers mogelijk maken. Hiervoor heeft EBCC een neutraal en onafhankelijk inkomensplatform ontwikkeld waarop alle uitvoerders van inkomenszekerheid kunnen aansluiten. Dit zorgt ervoor dat arbeidsvoorwaarden overzichtelijk, transparant, betrouwbaar én betaalbaar zijn voor alle betrokkenen: werkgevers, werknemers, uitvoerders en adviseurs. Kijk voor meer informatie op ebcc.nl.

Voordeel medewerker
EBCC biedt een medewerker inzicht in zijn persoonlijke inkomen van vandaag én morgen. Ook in geval van ziekte, arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen.

Voordeel werkgever
De inzet van EBCC verlaagt de uitvoeringskosten* van inkomensverzekeringen van circa € 1.500 naar € 160 per medewerker per jaar. En biedt grip op het uitvoeringsproces.
*bron: onafhankelijk accountancyonderzoek

Meer informatie?

Bel: (06) 51 28 64 30

Volg ons

Communication Concert
Leeuwenveldseweg 16F
1382 LX Weesp
Telefoon: (06) 51 28 64 30
info@comcon.nl

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring & cookiebeleid

Top